Wat voorafging
Het onderwerp en de community van dit masterproefatelier kwamen voort uit de verkennende Stadsacademiesessie ‘Living Lab campus Sterre’, waar docenten, studenten, UGent medewerkers, stad Gent medewerkers, en andere betrokken actoren brainstormden rond de opgaves gerelateerd aan de transitie naar een duurzame en klimaatneutrale campus.
Er werd ook verder gewerkt met de resultaten van het masterproefatelier ‘De erfenis van de bouwwoede en de renovatie-opgave‘, dat liep van 2018 tot 2019.
Inhoud
Studenten van de volgende opleidingen: industriële wetenschappen-industrieel design, industriële wetenschappen -bouwkunde, en bio-ingenieurswetenschappen onderzoeken binnen het masterproefatelier Circulair Bouwen de volgende onderzoeksvraag:
“Hoe kunnen we duurzaam en circulair materialengebruik in gebouwen ontwikkelen, stimuleren, implementeren?”
Hierbij kunnen ze ideeën uitwisselen met medewerkers van de Dienst Gebouwen en Facilitair Beheer, het Department Milieu en andere experts.
Resultaten
De studenten dragen bij aan een interne nota rond circulair materalengebruik binnen de UGent.
Op het einde van het academiejaar kan je de thesissen hier terugvinden.
Interesse?
- Ben je docent en wil je rond dit thema met je studenten werken?
- Ben je student en wil je graag rond dit thema je masterproef schrijven?
- Werk je rond dit thema en wil je hier graag meedenken binnen de context van de stadsacademie?
Goed nieuws! Ook in 2021-2022 plannen we om met dit masterproefatelier verder te gaan. Neem contact op met Femke.lootens@ugent.be voor meer informatie.